Labai skanu! Burokėliams puikų skonį suteikė grietinė, balzaminis actas, šiek tiek cukraus.
Jeigu nežinote, ką gaminti iš virtų burokėlių, tikrai rekomenduoju šį receptą.
Burokėlius valgiau su virtais grikiais, skandinaviška silke garstyčių padaže ir avokadu.
Troškinti burokėliai
Paruošimo laikas – 10 min.
2 porcijoms reikės:
- 3 virtų didelių burokėlių
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. balzaminio acto
- 2 arbat. š. cukraus
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Burokėlius supjaustyti šiaudeliais.
Keptuvėje iki vidutinės temperatūros įkaitinti sviestą. Suberti svogūną. Jį apkepti, kol taps lengvai auksinės spalvos.
Suberti burokėlius, grietinę, cukrų, actą, druską, pipirus. Viską išmaišyti ir troškinti žemoje temperatūroje 5-6 min.