Vaisiai ir uogos, kepti kepimo popieriuje
Reikės:
- 1 saldaus obuolio
- 30 g aviečių
- 30 g šilauogių
- 30 g gervuogių
- 1 kriaušės
- 2 slyvų
- 5 mėtų lapelių
- čiobrelių
- 30 g cukraus
- 20 g sviesto
- 0,2 g juodųjų pipirų
- patiekti – vanilinių ledų
Pastaba: galite naudoti įvairias uogas – šviežias ar šaldytas.
Kaip gaminti
Supjaustykite vaisius, susmulkinkite mėtas. Kepimo popierių ištepkite sviestu, sudėkite obuolius, kriaušes, keletą gabaliukų sviesto, mėtas, šiek tiek čiobrelių, supjaustytas slyvas, kitas uogas. Vėl dėkite šiek tiek sviesto, cukraus, čiobrelių, pabarstykite truputį juodųjų pipirų.
Suriškite popierių virvute ir dėkite į kepimo skardą.
Orkaitę reikia įkaitinti iki 215 laipsnių ir kepti 17 min. Ištraukę nukirpkite virvutę ir patiekite su ledais.