Auksaspalvė tešla su sviestuku. Kvapnūs cinamoniniai obuoliukai viduje. Rudojo cukraus bučinukai ir žiupsnelis jūrinių linkėjimų“, – taip savo šventinį receptą, atsiųstą skaitytojų konkursui, pristatė Gintarė S.
Dalijamės jos receptu. Išsikepkite šių sausainėlių ir pasimėgaukite.
Reikės:
- 80 g sviesto
- 100 g grietinės
- 200 g miltų
- 2 žiupsnelių vanilinio cukraus ir truputėlio druskos
- 2-3 obuolių
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 1 šaukšto cinamono
Kaip gaminti
Tešla. Šaltą sviestą supjaustyti mažyčiais gabalėliais, suberti miltus, dėti grietinę, žiupsnelį vanilinio cukraus ir druskos. Gerai išmaišyti ir išminkyti. Iškočioti 0.5cm storio stačiakampio formos tešlą. Supjaustyti tešlą į maždaug 1 cm pločio ilgas juosteles.
Įdaras. Nulupti obuolius, išimti sėklytes, supjaustyti riekelėmis. Sumaišyti su žiupsneliu vanilinio cukraus, ruduoju cukrumi ir cinamonu.
Juostelę vynioti aplink obuolio riekelę.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki paruduos ir apibarstyti likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.