Neapsakomai skanūs sausainiai su obuoliais – šventės be jų neįsivaizduojamos

„Velykos mūsų šeimoje neatsiejamos nuo jūros. O jūra neatsiejama nuo kriauklyčių.  Šios kriauklytės tokios skanios, atrodo, ims ir išnyks!

 Sausainiai su obuoliais.<br> Skaitytojos nuotr.
 Sausainiai su obuoliais.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 4:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 8:54 AM

Auksaspalvė tešla su sviestuku. Kvapnūs cinamoniniai obuoliukai viduje. Rudojo cukraus bučinukai ir žiupsnelis jūrinių linkėjimų“, – taip savo šventinį receptą, atsiųstą skaitytojų konkursui, pristatė Gintarė S.

Dalijamės jos receptu. Išsikepkite šių sausainėlių ir pasimėgaukite.

Reikės:

  • 80 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • 200 g miltų
  • 2 žiupsnelių vanilinio cukraus ir truputėlio druskos
  • 2-3 obuolių
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukšto cinamono

Kaip gaminti

Tešla. Šaltą sviestą supjaustyti mažyčiais gabalėliais, suberti miltus, dėti grietinę, žiupsnelį vanilinio cukraus ir druskos. Gerai išmaišyti ir išminkyti. Iškočioti 0.5cm storio stačiakampio formos tešlą. Supjaustyti tešlą į maždaug 1 cm pločio ilgas juosteles. 

Įdaras. Nulupti obuolius, išimti sėklytes, supjaustyti riekelėmis. Sumaišyti su žiupsneliu vanilinio cukraus, ruduoju cukrumi ir cinamonu.

Juostelę vynioti aplink obuolio riekelę. 

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki paruduos ir apibarstyti likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.