Reikės:
- 60 g migdolų miltų
- 50 g avižinių miltų
- 40 g grikių miltų
- 1 v. š. krakmolo
- 50 g natūralaus sojų jogurto
- 30 ml aliejaus
- 5 didelių datulių
- 1 v. š. aguonų
- 1,5 v. š. maltų linų sėmenų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. sodos
- 2 a. š. malto cinamono
- 1 a. š. malto imbiero
- 3 v. š. obuolių tyrės + šiek tiek tyrės įdarui
Kaip gaminti
Linų sėmenis sumaišome su 3 v. š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
Į dubenį beriame miltus, krakmolą, aguonas, sodą, kepimo miltelius, prieskonius ir sumaišome.
Datules, obuolių tyrę, grietinę ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Sumaišome šlapius ingredientus su sausais.
Tešlą dedame į keksiukų formeles. Iš pradžių užpildome pusę, tuomet dedame šiek tiek obuolių tyrės ir uždengiame tešla.
Keksiukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Keksiukus atvėsiname ir išimame iš formelių.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.