Šis citrininis keksas, pasirodo, yra labai populiarus Italijoje ir dažnai kepamas Velykų stalui.
Be abejo, jo tikrai nereiktų pamiršti ir po Velykų. Juo galima mėgautis nors ir kiekvieną savaitgalį su kava, arbata ar netgi puodeliu pieno.
Citrininis keksas
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių
- 7 kiaušinių trynių
- 2 citrinų žievelės
- 300 g cukraus
- 220 g grietinės
- 340 g miltų
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- 135 g lydyto sviesto
Glazūrai reikės:
- 150 g miltelinio cukraus
- 15 g medaus
- 40 g citrinos sulčių
Kaip gaminti
Kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę plakti iki standžių putų. Sudėti grietinę ir permaišyti. Plakti nebereikia, kad nesugadinti purių putų.
Suberti sausus produktus ir vėl atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Pabaigoje maišant po truputį supilti lydytą sviestą.
Formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti tešlą. Kepti iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Iškepusį keksą atvėsinti.
Kad keksas būtų šventiškesnis, jį galima aplieti glazūra. Glazūrai tereikia sumaišyti citrinos sultis su milteliniu cukrumi ir medumi. Ją užpilti ant kekso ir užberti citrinos žievelės.
Skanaus!