Išbandykite – nenusivilsite.
Burokėlių salotos su baklažanais
Reikės:
- 50 g burokėlių
- 40 g baklažanų
- 80 g įvairių salotų
- 10 skiltelių konservuotų vaisių, pvz., mandarinų
- 15 g riešutų
- 2 ridikėlių
- 20 g marinuotų šalotinių svogūnų
Keptuvėje apkepkite baklažanus. Kol jie šyla, nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, jei reikia, suplėšykite smulkiau, dėkite į maišymo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, berkite druską ir pipirus, pamaišykite ir dėkite į lėkštę.
Keptuvėje pakepinkite virtų burokėlių skilteles su šlakeliu balzaminio acto, cukrumi ir druska. Ant salotų dėliokite konservuotus mandarinus, iškeptus burokėlius, ridikėlių griežinėlius. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite kepintų ir smulkintų lazdynų riešutų.