Pirmą kartą šiuos keksiukus aš kepiau praėjusią žiemą. Ir patikėkite – tikrai nesuskaičiuosiu, kiek kartų. Ir kas tik jų neragavo – nuo kaimynų iki draugų draugų.
Prisiekiu – gaminkite iš karto iš dviejų porcijų, o jei iš vienos – kitą dieną kepsite vėl.
Mieliniai keksiukai su cinamonu (12 vnt.)
Tešlai reikės:
- 300 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 100 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 100 g sviesto
- 30 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 75 g minkšto sviesto
- 125 g rudojo cukraus
- 1 v. š. cinamono
Kaip gaminti
Į maišytuvo (vadinamojo mikserio) indą sudėti visus produktus tešlai ir išsukti–išminkyti lipnią, blizgią tešlą. Ją dėti į indą ir kildinti apie 40 min. šiltai.
Įdarui minkštą sviestą maišytuvu išplakti su ruduoju cukrumi ir cinamonu iki vientisos masės.
Pakilusią tešlą iškočioti į kvadratą, aptepti cinamono mase ir užlenkti kraštus į vidų, kad susidarytų trys tešlos sluoksniai (žiūrėkite nuotraukose).
Supjaustyti į 12 juostelių, o kiekvieną juostelę išilgai įpjauti į 3 dalis, bet neperpjauti iki galo.
Supinti kasą, užsukti galus, dėti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių temp. apie 25–30 min.