Kepti obuoliai su paslaptimi: virtuvės šefė pasidalijo receptu

Virtuvės šefė Inga Turminienė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo keptų obuolių receptu. Šį desertą ji patobulino vienu netikėtu ingredientu.

Inga Turminienė dalijasi keptų obuolių receptu.<br>Asmeninis albumas
Inga Turminienė dalijasi keptų obuolių receptu.<br>Asmeninis albumas
Kepti obuoliai su paslaptimi.<br>Asmeninis albumas
Kepti obuoliai su paslaptimi.<br>Asmeninis albumas
I. Turminienė.<br>Asmeninis albumas
I. Turminienė.<br>Asmeninis albumas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 2:03 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 4:38 PM

Išbandykite!

Kepti  obuoliai su paslaptimi

Reikės (4 asmenims):

  • 4 obuolių (rinkitės didesnių obuolių rūšį)
  • 500 ml obuolių sulčių
  • 120 g cukraus
  • 60 g grūdėtųjų garstyčių
  • vanilinių ledų – pagal nuotaiką ir pomėgį

Nupjaukite obuolio viršų, išimkite sėklas ir uždėkite obuolio viršūnėlę atgal. Kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Į obuolių sultis supilkite cukrų ir virkite, kol sultys nugaruos iki sirupo konsistencijos.

Atvėsinkite ir sumaišykite su grūdėtosiomis garstyčiomis. Obuolį dėkite į lėkštę ir apliekite obuolių sulčių karamele su garstyčiomis.

Patiekite su vaniliniais ledais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.