Lašišos ir varškės pyragas
Reikės:
- 2 pakelių varškės
- 1 indelio grūdėtosios varškės
- 2 kiaušinių
- 200 g špinatų
- 200 g fermentinio sūrio
- 2 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos
- 200 g rūkytos lašišos
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Špinatus pakepinkite svieste. Grūdėtą varškę sumaišykite su paprasta varške, berkite druskos ir pipirų. Į masę sudėkite smulkiai supjaustytą lašišą ir špinatus, užpilkite plaktais kiaušiniais, dėkite sutarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
Į sviestiniu popieriumi išklotą skardą dėkite vieną tešlos lakštą, ant viršaus dėkite įdarą, o ant įdaro – kitą tešlos lakštą. Viršų gerai subadykite, kad išgaruotų nuo varškės susidaręs skystis.
Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Pjaustykite atvėsusį.
Tai puikus patiekalas prie baltojo vyno.