Apelsinai ir šokoladas labai dera ir sukuria dievišką skonį. Pyragas tikrai vertas švenčių stalo, bet yra toks skanus, kad norisi kepti ir valgyti ne tik per šventes“, – taip savo pyragą pristatė Vaida iš Utenos.
Dalijamės jos receptu.
Apelsinų pyragas su šokoladu
Reikės:
- 280 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 230 g sviesto (kambario temperatūros)
- 220 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 1 apelsino nutarkuotos žievelės
- 4 v. š. apelsinų sulčių
- žiupsnelio druskos
Šokoladiniam glajui:
- 200 g juodojo šokolado;
- 50 ml grietinėlės;
- 1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminti
Sviestą išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, dėkite po vieną kiaušinius, berkite tarkuotas žieveles, supilkite sultis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į plakamą masę.
Tešlą pilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje (kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio, tikrinkite mediniu pagaliuku).
Kai pyragas visiškai atvės, paruoškite glajų: visus produktus pakaitinkite ant labai silpnos ugnies nuolat maišydami, kad neprisviltų. Kai masė bus vientisa – nuimkite nuo ugnies, palaikykite kelias minutes ir pilkite ant pyrago.