Reikės (12 keksiukų):
- 240 ml nesaldinto migdolų pieno
- 2 šaukštelių obuolių acto
- 224 g kvietinių miltų
- 64 g cukraus
- pusės šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 83 g obuolių tyrės (recepte naudota pirktinė trintų obuolių su cukrumi uogienė)
- 77 g veganiško sviesto
- 8 „Oreo“ sausainių
Kaip gaminti
Migdolų pieną sumaišyti su obuolių actu ir kol kas padėti į šalį.
Sumaišyti ištirpintą sviestą ir visus kitus ingredientus, supilti migdolų pieną su actu, tik dar nedėti „Oreo“ sausainių.
Viską išmaišius sudėti smulkintus „Oreo“ sausainius.
Viską išmaišyti šaukštu ir paskirstyti į 12 keksiukų kepimo formelių.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi Gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.