Aš tikrai esu priklausoma nuo pieno produktų. Sviestas, varškė, sūris, kefyras – man būtini. Jų visada turiu šaldytuve. Kai akys užkliūva už recepto su varške – visada stabteliu ir susidomiu. Taip įvyko ir šį kartą.
Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite apie 8 keksiukus.
Užtruksite gamindami apie 10 min. dar 25 min., kol keksiukai keps.
Pikantiški varškės keksiukai
Reikės:
- 300 g varškės;
- 50 g fermentinio sūrio;
- 3 kiaušinių;
- saujos špinatų;
- 1 skiltelės česnako;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų.
Patiekti reikės:
- natūralaus jogurto;
- raudonųjų ikrų;
- 1 v. š. smulkintų svogūno laiškų keksiukams apibarstyti.
Kaip gaminti
Varškę pertriname per sietelį. Įmušame kiaušinius, sudedame tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką ir špinatus. Masę pagardiname druska, pipirais.
Masę pilame į keksiukų formeles. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20–25 min.
Aš keksiukus valgiau su natūraliu jogurtu ir raudonaisiais ikrais. Priedai tiks visi, kokių tik norite.