Ukrainietiški virtinukai su bulvių ir sūrio įdaru: niekas neatsisakys pakartoti

Per visą pasaulį besiritanti palaikymo ukrainiečiams banga neaplenkė virtuvės: žmonės įvairiausiuose kraštuose ruošia ukrainietiškus patiekalus, kviečia kaimynus, draugus ar gimines pietų, o surinktas lėšas aukoja pagalbos ukrainiečiams fondams. 

Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru.<br> 123rf nuotr.
Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru.<br> 123rf nuotr.
Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru.<br> 123rf nuotr.
Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-09 13:41, atnaujinta 2023-03-06 19:22

Pasaulio virtuvėse dabar kunkuliuoja ukrainietiški barščiai, kepa Kijevo kotletai ar pyragai – ukrainietiškų receptų yra tikra gausybė. 

Siūlome vieną idėją ir jums: tai ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru, patiekti su spirgučiais ir grietine. Šio patiekalo receptas keliauja iš vienos ukrainiečių kartos į kartą, tad išbandykite! Turėtų patikti visiems bulvių mėgėjams! 

Virtinukams paruošti naudojami paprasti ir nebrangūs ingredientai, o šio kiekio užteks pamaitinti didžiulę minią žmonių. Jeigu valgytojų neturite daug, sumažinkite produktų kiekį. 

Beje, vienuose įdaro receptuose nurodoma varškė, kituose – sūris. Patys ukrainiečiai sako, kad patiekalo receptas yra lankstus, tad rinkitės tai, kas labiau patinka arba išbandykite abu variantus. 

Jeigu naudosite varškę, įdarą pagardinkite druska.

Virtinukai su bulvių ir sūrio įdaru

Įdarui reikės:

  • 1,5 kg bulvių 
  • 400 g fermentinio sūrio 
  • 1 svogūno, sukapoto ir apkepto svieste

Tešlai reikės:

  • 900 g miltų 
  • 2 a. š. druskos 
  • 2 puodelių vandens (idealu – to, kuriame virė bulvės)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus 
  • 2 kiaušinių 

Patiekti reikės: 

  • rūkytos šoninės 
  • svogūnų 
  • grietinės

Kaip gaminti 

Įdarui išvirkite nuskustas bulves, nupilkite vandenį, pasilikite du puodelius tešlai.

Sugrąžinkite bulves į puodą, sudėkite tarkuotą sūrį ir apkeptus svogūnus, viską gerai sutrinkite ir dėkite įdarą į šaldytuvą atvėsti. Įdarą galima pasigaminti ir prieš dieną. 

Tešlai į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska. Kitame inde sumaišykite vandenį, aliejų, išplaktus kiaušinius, supilkite pusę skysčio į miltus ir pradėkite minkyti tešlą, po truputį supildami likusį vandenį. Jei tešla vis dar lips prie rankų, pridėkite šiek tiek miltų. Minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. 

Atsipjaukite dalį tešlos ir iškočiokite ant miltuoto stalo maždaug 3 mm storio lakštą. Stikline ar puodeliu išpjaukite apvalius skrituliukus, į kiekvieno vidurį dėkite įdaro ir užlankstykite kraštus. Taip paruoškite visus virtinukus. 

Dėkite virtinius į verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Vienu metu nevirkite per daug, kad nesuliptų.  

Galite patiekti iškart arba apkepti svieste. Patiekite su grietine ir spirgučiais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.