Keksiukams reikės:
- 220 g miltų
- 100 g rudojo cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. druskos
- 150 ml ryžių ar kokosų pieno
- 80 ml kokosų aliejaus
- pjaustytų šviežių braškių
Kremui:
- 150 g augalinio sviesto pakaitalo
- 300 g miltelinio cukraus
- braškių sirupo
Kaip gaminti
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius persijoti į vieną dubenį. Pašildyti kokosų aliejų ir pieną.
Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus rankiniu – ne elektriniu – plaktuvu, kol neliks didelių miltų gumuliukų. Nepermaišyti.
Keksiukų formelėse sluoksniuoti ingredientus: tešla, braškių gabalėliai, tešla. Kepti įkaitintoje orkaitėje 23 min ir atvėsinti.
Kambario temperatūros sviesto pakaitalą plakti elektriniu plaktuvu, palaipsniui vis pridedant miltelinį cukrų ir braškių sirupą. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir kelias minutes palaikyti šaldytuve.
Dekoruoti atvėsintus keksiukus.
Keksiukus šaldytuve, uždarytame inde, galima laikyti iki 4 dienų. Išėmus iš šaldytuvo rekomenduoju palaikyti keksiukus kambario temperatūroje apie 20 min., kremas taps minkštesnis, o keksiukas puresnis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Aistei Eglynei.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.