Velykų stalui išbandykite „Tinginį“, kurį pasiūlė Kristina. Ne tik gardus, bet ir spalvingas.
Velykinis „Tinginys“
Reikės:
- 4 pakelių sausainių („Gaidelio“ ar panašių),
- pakelio sviesto,
- skardinės saldinto sutirštinto pieno,
- kelių šaukštų kakavos,
- spalvotų mažų zefyriukų.
Kaip gaminti
Ištirpintą sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu bei kakava ir užpilti ant smulkintų ir su zefyriukais sumaišytų sausainių.
Viską gerai išmaišyti, suformuoti kiaušinio pavidalo dešrą, kurią reiktų gerai suspausti maistine plėvele ar maišelyje. Galima naudoti bet kokią norimą formą, svarbu gerai suspausti, suslėgti ir palikti per naktį šaldytuve.
Ryte supjaustyti – ir galima vaišintis.