Prieš akis – visa vasara, tad dar turėsite daug progų pradžiuginti jais šeimą, draugus, artimuosius ar kaimynus.
Dalijamės Jūratės receptu.
Šašlykai
Reikės:
- 3 kg kiaulienos sprandinės (kartais imu 2,3–2,5 kg sprandinės ir 0,5–0,7 kg neriebios šoninės)
- 0,5 a. š. bazilikų,
- 0,5 a. š. raudonėlių,
- 0,5 a. š. mairūnų,
- 0,5 a. š. petražolių,
- 0,5 a. š. krapų,
- 1 a. š. imbiero,
- 5 sk. česnako,
- 3–4 svogūnų,
- maltų juodųjų pipirų,
- 1–2 v. š. prancūziškų garstyčių (turi buti su grūdeliais)
- 1–2 v. š. majonezo
- 50 g brendžio arba degtinės
- druskos
- aliejaus
Kaip gaminti
Džiovintas prieskonines žoleles gerai išmaišome (t.y. įmasažuojame į supjaustytą mėsą), sudedame smulkiai sukapotą imbierą, česnaką ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir vėl gerai išmaišome.
Tada dedame prancūziškas garstyčias, majonezą ir supilame brendį arba degtinę ir išmaišome. Sudedame į uždarą indą. Galima po poros valandų kepti, prieš kepant pabarstyti druska ir pašlakstyti aliejumi.
Šitas receptas tinka ir kepsniams marinuoti.