Gaivus ir vasariškas tortas su maskarpone ir mangų sultimis, kurio nereikia kepti

Šis nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis yra tikrai gaivus ir vasariškas. Mangų sultis naudojau, nes taip paprasčiau. Prinokusių mangų nėra lengva rasti, tad pasirinkau naudoti mangų nektarą.

 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis.<br>„Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

May 21, 2022, 6:15 PM, atnaujinta May 16, 2023, 3:23 PM

Neseniai gaminau nekeptą tortą su maskarpone ir braškiniu viršumi, o šį kartą viršų ruošiau iš mangų sulčių. Taip pat į kreminį sluoksnį dėjau mažiau želatinos bei šiek tiek keičiau ingredientų proporcijas.

Keletas patarimų

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju želatina gali sušokti į gumuliukus.

Saldumą reguliuokite pagal save. Naudojau apie 5 šaukštus miltelinio cukraus. Man buvo pakankamai saldu, nes mangų sultys ir sutirštinto pieno sausainiai buvo saldoki.

Torto pagrindą galima trumpai pakepti orkaitėje – 160 laipsnių temperatūroje apie 5 min.

Želatina

Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Želatinos tirpinimas

Į indelį su virintu vandeniu suberiu želatiną. Ją išmaišau. Tada indą statau į puodą su vandeniu. Įjungiu kaitrą ir maišau želatiną, kol ji visiškai ištirpsta. Svarbu jos neužvirinti.

Želatiną atvėsinu. Pilant į kremą ji turi būti vos šilta, nepradėjusi stingti. Jeigu želatina pradeda stingti, reikia ją vėl pakaitinti vandens vonelėje.

Torto išėmimas iš formos

Kepimo formos šonus apjuosiau kepimo popieriumi. Nors kraštai buvo kiek nelygūs, buvo paprasčiau tortą išimti iš formos.

Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.

Kokių priemonių reikės norint pagaminti šį tortą?

Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm.

Kepimo popieriaus

Elektrinio plaktuvo kremui

Maisto smulkintuvo braškėms

Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio

Puodo bei indo, kuriame tirpinsite želatiną

Nekeptas tortas su maskarpone ir mangų sultimis

Paruošimo laikas – 45 min., gaminimo laikas – 10 min. 

Ingredientai pagrindui:

  • 180 g sausainių (naudojau „Selgos“ sutirštinto pieno skonio sausainius)
  • 70 g sviesto

Kremo sluoksniui:

  • 250 g maskarponės
  • 200 g tiršto graikinio jogurto
  • 250 ml grietinėlės (35 proc.)
  • 2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • 4–5 valg. š. miltelinio cukraus 
  • 14 g želatinos
  • 80 ml (beveik 1/2 st.) virinto vandens
  • vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto

Mangų sluoksniui:

  • 500 ml mangų sulčių iš pakelio
  • 10 g želatinos
  • vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto

Papuošti:

  • braškių, šilauogių, guminukų

Kaip gaminti 

Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Šonus patepti sviestu ir apjuosti kepimo popieriumi.

Suberti sausainius į kepimo formą, stiklinės apačia išlyginti pagrindą. Dėti į šaldytuvą.

Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti maskarponę, jogurtą. Tada supilti citrinos sultis, suberti miltelinį ir vanilinį cukrų. Vėl viską išplakti. Per 4–5 kartus supilti grietinėlę ir intensyviai plakti.

Į indą supilti vandenį, apibarstyti želatina, viską išmaišyti.

Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės neaukštos kaitros. Maišant su mentele ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus kiek atvėsusi, bet dar vos šilta.

Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant plaktuvu želatiną plona srovele supilti į kremą.

Kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus kiek sustings.

Mangų sluoksnis. Į puodą supilti sultis, žiupsnelį vanilinio cukraus. Užbarstyti želatiną ir išmaišyti.

Puodą statyti ant viryklės ir kaitinti, kol želatina ištirps. Neleisti sultims užvirti.

Sultis atvėsinti. Jos turėtų būti drungnos. Jas po truputį užpilti ant torto viršaus. Padėti į šaldytuvą per naktį.

Atsegti torto formos šonus, nuimti popierių nuo šonų. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.