Vasaros tortas (24 cm skersmens forma, tortas iš dvigubos porcijos)
Reikės:
- 28–30 sausainių „Damų pirštelių“
- 500 ml grietinėlės (33 proc.)
- 1 l graikiško jogurto
- 170 g militelinio cukraus pudros (bus ne per saldu, jei norisi saldesnio torto, kiekį didinkite)
- 50 g želatinos (išbrinkinau 100 g vandens)
- 1 citrinos sulčių (arba pagal skonį)
- 500 g šilauogių
- 500 g braškių
- vanilės
- puodelio juodos kavos
Kaip gaminti
Torto formą išklojame maistine plėvele, ant dugno dedame kepimo popieriaus apskritimą.
Uogas nuplauname, braškes supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Pasiruošiame kavą. Damų pirštelių becukrę pusę trumpam merkiame į kavą ir cukruota puse (jos nemirkome kavoje) į išorę darome torto bortelius. Dalį pirštelių dedame torto pagrindui.
Beriame uogas. Lengvai sumaišome.
Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti ir garų vonelėje ištirpiname (ne užverdame). Leidžiame želatinai atvėsti.
Grietinėlę su cukraus pudra plakame iki lengvų putų. Pilame jogurtą, citrinos sultis ir vanilę. Viską lengvai išplakame iki purių, lengvų putų.
Kelis kremo šaukštus dedame į želatiną ir išmaišome, o gautą masę supilame į likusį kremą.
Viską dar kartelį lengvai išmaišome.
Pilame kremą ant uogų, lengvai pakratome formą, kad kremas visur pasiskirstytų.
Dedame į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.
Puošiame kaip tik norai ir fantazija leidžia.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Ačiū, jei pasidalinsi receptu!