Orkaitėje keptas omletas su varške ir daržovėmis tiks ne tik pusryčiams

Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis – vasariškas patiekalas, kuriame daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudoti daugiau ar mažiau kiaušinių.

 Orkaitėje keptas omletas su varške ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptas omletas su varške ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptas omletas su varške ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptas omletas su varške ir daržovėmis.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

2022-08-06 09:54, atnaujinta 2023-08-01 09:29

Šį omletą gaminau kelis kartus. Antrajį kartą sugalvojau varškę sumaišyti su maltu muskatu. Tiesą pasakius, nenusprendžiau, ar skaniau su muskatu ar be jo. Naudojau birią varškę. Vietoj jos puikiai tinka ir fetos sūris.

Cukinijas ir pomidorus supjausčiau griežinėliais, o tada sudėjau ant popierinių rankšluosčių ir lengvai apibarsčiau druska. Tada popierinius rankšluosčius uždėjau ant viršaus. Taip palaikiau apie 10 min. Tai darau, kad susigertų kuo daugiau skysčio. Iškepusios daržovės buvo minkštos, nebuvo jokio išsiskyrusio skysčio.

Naudojau sojų grietinėlę, bet galima naudoti įprastą neriebią grietinėlę ar pieną.

Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 40 min. Kiekis: 2 porcijos

Reikės: 

  • 6 kiaušinių, L dydžio
  • beveik 1/2 st. (80 g) neriebios grietinėlės (galima naudoti ir pieną, jo pilti apie 1/3 st.)
  • 1/2 st. (25 g) tarkuoto kietojo sūrio
  • 80 g (1/2 st.) birios varškės (9 proc.)
  • 2/3 (150 g) mažos jaunos cukinijos
  • 1 nedidelio pomidoro
  • 1/2 geltonosios paprikos
  • 3 valg. š. krapų, susmulkintų
  • 3 valg. š. svogūnų laiškų
  • 1/3 arbat. š. malto muskato (nebūtinai)
  • 1/3 arbat. š. dž. bazilikų
  • 1/2 arbat. š. česnakų granulių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimo formai ištepti

Kaip gaminti 

Cukiniją supjaustyti gana smulkiais griežinėliais. O pomidorą supjaustyti ne visai plonais griežinėliais.

Juos uždėti ant popierinių rankšluosčių ir lengvai apibarstyti druska. Ant viršaus uždėti vėl rankšluosčius. Taip palaikyti apie 10 min. Daržoves nusausinti. To reikia tam, kad kepdamos daržovės neišskirtų skysčio.

Varškę sumaišyti su muskatu.

Į dubenį įmušti kiaušinius. Lengvai išplakti šluotele. Supilti grietinėlę, sūrį, varškę, prieskonius. Viską išmaišyti.

Kepimo formą (naudojau 22 cm skersmens) ištepti aliejumi. Supilti omletą. Suberti paprikas, pamaišyti. Ant viršaus sudėti cukinijos griežinėlius, pomidorą. Lengvai paspausti į omleto vidų.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 32–35 min., kepimo režimas – iš viršaus ir apačios. Tada dar keletą minučių pakepti įjungus ventiliatorių, kad viršus lengvai apskrustų. Valgyti, kai pravės.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.