Obuolių pyragų receptų yra tokia daugybė, kad kaskart galima mėgautis vis kitokiu skanėstu – trapiu ar minkštu ir puriu, su obuoliais tešloje arba obuoliais ant pyrago viršaus.
Išbandykite dar vieną paprastą, tačiau tikrai neprastą receptą. Jis patiks visiems, tačiau labiausiai tiems, kurie mėgsta burnoje tirpstančius drėgnus pyragus.
Jame – daug obuolių ir mažai tešlos.
Reikės:
- maždaug 800 g obuolių
- 250 g cukraus (ar mažiau, pagal skonį)
- 250 g kambario temperatūros sviesto
- 3 kiaušinių
- 300 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- pusės citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Obuolių žievelę nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol bus purus ir pabals. Maišydami įmuškite po vieną kiaušinį.
Suberkite miltus, išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite obuolius, sukrėskite į kepimo formą ir kepkite apie 45–55 minutes, nelygu kepimo formos dydis ir pyrago storis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaukite šiltą ar atvėsusį.