Reikės:
- 400 g kietojo tofu
- 240 g smulkintų konservuoti pomidorų
- 1/2 st. kokosų pieno (galima naudoti mažesnio riebumo)
- 50 g anakardžių riešutų
- 1/4 a. š. maltų ciberžolių
- 1/2 a. š. prieskonių mišinio „Garam Masala“
- 1/2 a. š. maltų kalendrų
- 1/2 a. š. cukraus
- aliejaus kepti
- druskos, pipirų pagal skonį
- bazilikų, kalendrų, petražolių ar kt.
Kaip gaminti
Supjaustome tofu kubeliais.
Anakardžių riešutus susmulkiname maisto smulkintuvu.
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame prieskonius ir kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus ir troškiname 5 minutes.
Dedame tofu, pilame kokosų pieną, pagardiname druska, pipirais ir troškiname 10 min.
Papuošiame ir tiekiame su ryžiais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Sveikas receptas“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.