Nuostabūs blyneliai su rikota maloniai nustebins skoniu ir purumu

Purių ir gardžių rikotos blynelių receptas puikiai tiks savaitgalio pusryčiams – jų kvapas iš lovų išvers visus miegalius.

 Blyneliai su rikota.<br> 123rf nuotr.
 Blyneliai su rikota.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2022, 9:12 AM, atnaujinta Nov 6, 2023, 9:59 AM

Išsikepkite ir pasilepinkite. 

Blyneliai su rikota

Reikės: 

  • indelio (250 g) rikotos sūrio
  • 100 g miltų 
  • 3 kiaušinių
  • 50 g sviesto 
  • 1–2 v. š. cukraus 
  • žiupsnelio druskos 
  • 0,5 a. š kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • sviesto ar aliejaus kepti

Kaip gaminti 

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus dėkite į šaldytuvą, kad liktų šalti. 

Rikotą išplakite su tryniais ir cukrumi, supilkite ištirpintą atvėsusį sviestą, berkite smulkiai tarkuotą cirinos žievelę, išmaišykite.

Po truputį berkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišykite. Tešla bus gana tiršta. 

Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Lėtai supilkite ant tešlos ir atsargiai įmaišykite. Nepermaišykite.

Blynelius kepkite svieste ar aliejuje ant vidutinės ugnies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.