Lašišos ir špinatų keksas: receptas, kuris tikrai pravers šventėms

Receptas tiems, kas neturės daug laiko, paprasta pagaminti, o skonis bus toks geras, kad šventinio stalo tikrai negadins.

 Lašišos ir špinatų keksas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Lašišos ir špinatų keksas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Dec 6, 2022, 1:37 PM

Lašišos ir špinatų keksas

Reikės:

  • 200 ml grietinėlės
  • 400 g šviežios lašišos
  • 400 g šviežių špinatų
  • 4 kiaušinių
  • pagal skonį druskos, pipirų

Kaip gaminti

Nuo lašišos nuimame odą, išrenkame kaulus ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Pilame 100 ml grietinėlės, beriame druskos, pipirų ir 2 kiaušinius. Viską sudedame į trintuvą ir keletą minučių malame iki vientisos masės. 

Špinatų lapus nuplauname ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 min., tada nupilame į sietelį ir gerai nusausiname. Špinatus dedame į trintuvą, pilame 100 ml grietinėlės, likusius 2 kiaušinius, taip pat druskos, pipirų ir viską sutriname (gausis skysta masė).

Pilame į kekso formą(formą patepti sviestu) špinatų masę, tada dedame lašišos masę ir kepame apie 1 val. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepus atvėsiname formoje, po to dedame į šaldytuvą keletui valandų.

Labai skanu su tartaro padažu ir skrudinta arba šviežiai kepta duonele.

Skanaus!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?