Šio pyrago su šilauogėmis receptas toks paprastas, kad pavyks visiems. Minkštutis, purus, su lengva uogų gaiva – išsikepkite ir pasimėgaukite su kava, arbata ar pieno stikline.
Pyragas su šilauogėmis ir trupiniais
Reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 2 kiaušinių
- 140 g cukraus
- 100 ml kefyro
- 100 g tirpinto sviesto
- 1 puodelio šilauogių
- 1 citrinos (reikės tik tarkuotos žievelės)
- sviesto (kepimo formai ištepti)
- džiūvėsėlių (kepimo formai apibarstyti)
Trupiniams reikės:
- 4 v. š. miltų
- 2 v. š. cukraus
- 2 v. š. sviesto
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite kefyrą, tirpintą sviestą, berkite citrinos žievelę ir vėl išplakite. Po truputį berdami miltus užmaišykite tešlą.
Šilauoges sumaišykite su šaukštu miltų ir įmaišykite į masę.
Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą.
Trupiniams atskirame inde rankomis sutrinkite sviestą, cukrų, mažą žiupsnelį druskos ir miltus, kol susidarys nedideli trupiniai. Berkite juos ant pyrago viršaus ir dėkite kepti.
Kepkite apie 50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Jeigu paviršius per greit ruduoja, uždenkite pyragą folija.
Skanaus!