Špinatų lietiniai pradžiugins ne tik spalva, bet ir puikiu skoniu

Apniukusią dieną, kai ilgėsitės saulės šviesos ir šilumos, pakvieskite į lėkštes pavasarį. Žalios spalvos lietiniai pradžiugins ne tik akis, bet ir gomurį. 

 Špinatų lietiniai su lašiša.<br> 123rf nuotr.
 Špinatų lietiniai su lašiša.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 1:41 PM

Be to, tai puikus būdas į mitybą įtraukti daugiau daržovių.

Tad išbandykite ir patiekite su mėgstamais pikantiškais ar saldžiais priedais.

Špinatų lietiniai

Reikės:

  • 100 g šviežių špinatų
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml pieno
  • 250 ml vandens
  • 260 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 v. š. aliejaus

Kaip gaminti

Špinatų lapus nuplaukite, pašalinkite kotelius. Suberkite į smulkintuvą, supilkite pieną, vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir suplakite. Pagardinkite druska, įsijokite miltus, sumaišykite.

Leiskite tešlai bent 10 min. pastovėti.

Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje.

Patiekite su sūdyta lašiša, ikrais, grietine, o jei norisi saldžiai – uogomis, uogiene ar šokoladu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.