Čirviniai blynai: receptas, kuris dar niekad nenuvylė

Kas gali būti nuostabiau, kaip pabusti nuo kepamų blyno kvapo? Tad griebkite keptuvę ir palepinkite šeimą skaniais pusryčiais. 

 Čirviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
 Čirviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-19 10:00

Dalijamės receptu, kuris dar nieko nenuvylė. 

Čirviniai blynai

Reikės:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio vanilinio cukraus ir druskos
  • 3 v. š. cukraus
  • 2/3 stiklinės pieno
  • 1/3 stiklinės gazuoto mineralinio vandens

Kaip gaminti

Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pabals ir bus vientisa.

Į masę supilkite sviestą, pieną ir gazuotą mineralinį vandenį, viską supilkite į miltus, užmaišykite tešlą.

Išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą, gerai išmaišykite.

Blynus kepkite gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Skanaukite su mėgstama uogiene, šviežiomis uogomis, aplaistykite tirpintu šokoladu arba apibarstykite milteliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.