Nesvarbu, kokia intensyvi diena lauktų, dizainerės darbų nepradeda be ilgamečio šeimos pusryčių ritualo.
„Tai mūsų nekintanti tradicija nuo senų laikų. Dar paauglystėje tėvai ryte mus žadindavo kavos pupelių ir mamos keptų tortų ar pyragų kvapu. Būdavo, susirenka visa šeima dar su pižamomis ir pradeda rytą pašnekesiais prie kavos puodelio“, – šypsodamasi prisiminė Justina Ieva.
Pas seseris atvykę svečiai saldumynų atrastų visada. Bene populiariausias ir daug metų nenukarūnuojamas desertas jų šeimose – naminis „Tinginys“, kurį dizainerės dažnai gamina kartu. Kai tik turi progą, seserys Steponavičiūtės mėgsta virtuvėje suktis dviese. Ir gardžiai ruošia ne tik nepakeičiamą desertą – „Tinginį“.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais seserys pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – gurmaniškos vištienos salotos,. Puikiai tiks ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti.
Išbandykite!
Gurmaniškos vištienos salotos
Reikės:
- keptos vištienos ar kalakutienos (geriausia krūtinėlės)
- 100 g laukinių ir plikytų ryžių mišinio
- saujos vyšninių pomidorų
- saujos vynuogių (pagal skonį)
- 2 salierų stiebų
- saujelės graikinių riešutų ar karijų
- 1 v. š. baltojo vyno acto
- 2 v. š. citrinų sulčių
- cukraus ir druskos pagal skonį
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
Išvirkite ryžius, bet nepervirkite. Perplaukite juos šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Vištieną susmulkinkite kubeliais. Pomidorus, vynuoges perpjaukite pusiau, salierų stiebus supjaustykite plonomis riekelėmis, suberkite riešutus. Viską išmaišykite.
Padažui sumaišykite actą, aliejų, druską, cukrų ir juo užpilkite salotas. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir patiekite.