Varškės ir bulvių virtinukai: paruošti nesudėtinga, o rezultatas – kaip pas močiutę

Varškės ir bulvių virtinukai – pasiilgusiems paprasto naminio maisto ir norintiems pailsinti skrandį po šventinių patiekalų.

 Varškėčiai.<br> 123rf nuotr.
 Varškėčiai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2023, 2:02 PM

Minkštučiai, lengvučiai ir primenantys vaikystę kaime pas močiutę.

Paruošti nesudėtinga, tačiau skonis nenuvils!

Virti varškėčiai

Reikės:

  • 500 g varškės
  • 2–3 virtų bulvių
  • 3 v. š. krakmolo
  • 1 kiaušinio
  • druskos

Kaip gaminti

Nuluptas bulves sugrūskite ar sumalkite, varškę pertrinkite. Sumaišykite masę su krakmolu ir kiaušiniu, pagardinkite druska.

Ant miltais apibarstyto darbastalio formuokite varškėtukus, suberkite juos į verdantį pasūdytą vandenį.

Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 minutes.

Patiekite su spirgučiais, grietine, sviesto ir grietinės padažu arba su uogiene.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.