„Virgin Mary“: barą Madride įkūrusi lietuvių pora pasidalijo nealkoholinio kokteilio receptu

Madrido centre, įvairiaspalviame Lavapjeso (Lavapies) kvartale su mažomis gatvelėmis, Sombrereria gatvės name, virš didelių medinių durų kabo mažytis užrašas „Savas“. Už jų slypi netikėtas, jaukus ir labai smagus pasaulis. Čia jau pusketvirtų metų įsikūręs Gintauto Arlausko (42 m.) ir Dovilės Krauzaitės (39 m.) kokteilių baras „Savas“, 2021-aisiais pripažintas geriausiu Ispanijos sostinėje.

Gintauto ir Dovilės kokteilių baras „Savas“, 2021-aisiais pripažintas geriausiu Ispanijos sostinėje.<br> J. Nastopkos nuotr.
Gintauto ir Dovilės kokteilių baras „Savas“, 2021-aisiais pripažintas geriausiu Ispanijos sostinėje.<br> J. Nastopkos nuotr.
Gintauto ir Dovilės kokteilių baras „Savas“, 2021-aisiais pripažintas geriausiu Ispanijos sostinėje.<br>J.Nastopkos nuotr.
Gintauto ir Dovilės kokteilių baras „Savas“, 2021-aisiais pripažintas geriausiu Ispanijos sostinėje.<br>J.Nastopkos nuotr.
 „Virgin Mary“.<br> J. Nastopkos nuotr.
 „Virgin Mary“.<br> J. Nastopkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-04-28 17:27

Kodėl „Savas“ Ispanijoje pelno gastronominį pripažinimą ir pirmauja tarp geriausių pasaulio kokteilių barų? Priežasčių tam netrūksta. 

Nors kartais G.Arlauskas per vieną vakarą sumaišo 250 kokteilių, jis su visais lankytojais pasisveikina ir atsisveikina kaip su gerais pažįstamais. Prie kokteilio „Savas“ pateikia savą užkandį – aštrių riestainiukų su kmynais.

Meniu kabo ant sienos išraižytas stikle. Jis niekada nesikeičia. Čia – geriausia 12 klasikinių koktelių versija. Tik aukščiausios kokybės sudėtinės dalys ir labai subalansuotas skonis.

Kokteilių bare lankosi daug Madrido įžymybių, nuolat užsuka gurmanai ir barmenai – jie nori išragauti ir savo kailiu išmėginti jau legenda tapusio Madrido baro patirtį.

Ispanijos sostinėje yra 31 tūkstantis barų, tačiau anaiptol ne visi siūlo tokią kokybę. G.Arlauskas ir D.Krauzaitė yra klestinčio smulkiojo verslo pavyzdys – jie neturi kitų darbuotojų, viską pasidaro patys.

Savaitgaliais čia – anšlagas. Eilės prie kokteilinės driekiasi per visą gatvę, vasarą žmonės netgi bando įlipti per prie pat gatvės esančias langines duris.

Daugiau apie Gintauto ir Dovilės barą skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais pora pasidalijo keliais nealkoholinių kokteilių receptais. 

Vienas jų – „Virgin Mary“ – tai garsiojo koktelio „Bloody Mary“ nealkoholinė funkcija.

„Virgin Mary“ – „Bloody Mary“ nealkoholinė versija

Reikės:

  • 200 ml pomidorų sulčių
  • 10 ml sojų padažo
  • 10 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
  • 0,5 a. š. krienų
  • žiupsnelio druskos
  • 5 ml aštraus padažo „Valentina“ (gali būti kitas pagal savo skonį)
  • 5 ml aštraus padažo „Sriracha“ (gali būti kitas pagal savo skonį)

Visus produktus gerai išmaišykite ir patiekite su ledukais aukštoje stiklinėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.