Su šonine keptos bulvės – tikra skonių bomba

Keptas bulves mėgsta visi – ne veltui yra tiek daug būdų, kaip jas paruošti. Šoninei taip pat daugelis negali atsispirti. O šiuos du produktus sujungę į vieną patiekalą, gausite tikrą skonio bombą.

 Šoninės marškinėliuose keptos bulvės.<br> 123rf nuotr.
 Šoninės marškinėliuose keptos bulvės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 5:23 PM

Šoninės „marškinėliuose“ iškeptos bulvės gardžios tiek vienos pačios, su kefyru ir raugintais agurkėliais ar šviežiomis salotomis, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.

Produktai paprasti, paruošti – paprasta ir nesudėtinga, tad nepraleiskite progos pasigaminti.

Šoninės „marškinėliuose“ keptos bulvės

Reikės:

  • 800 g bulvių (geriau mažesnių, idealu – šviežių)
  • 2 pakuočių plonai pjaustytos rūkytos šoninės
  • 4–5 česnako skiltelių
  • čiobrelių ar kitų mėgstamų žolelių
  • bulvių prieskonių
  • druskos
  • pipirų

Kaip gaminti

Bulves švariai nuplaukite. Dėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir pavirkite apie 10 min. Nupilkite vandenį, atvėsinkite.

Česnakus išspauskite ar sutrinkite, sumaišykite su kitais prieskoniais ir ištrinkite bulves.

Kiekvieną bulvę apsukite šoninės juostele, dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje dar maždaug 20 min., kol bulvės visiškai iškeps.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo