Su garstyčiomis marinuota silkė: užkandis, kuris ilgai ant stalo neužsigulės

Marinuota silkė – vienas mėgstamiausių produktų, tinkančių tiek kasdieniam, tiek švenčių stalui. Patiekta su juoda duona ji bus puikus užkandis, o su karštomis virtomis ar keptomis bulvėmis ir varškės padažu ar grietine – puikūs pietūs ar vakarienė.

 Marinuota silkė.<br> 123rf nuotr.
 Marinuota silkė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 2:17 PM

Išbandykite su garstyčiomis marinuotą silkę – kvapni ir švelnaus skonio silkė puikiai derės su tradiciniais priedais.

Taip paruošta silkė puikiai tiks ir iškylaujant gamtoje, ir laukiant svečių – ilgai ant stalo ji neužsigulės.

Su garstyčiomis marinuota silkė

Reikės:

  • 2 silkių (neišdarinėtų)
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų galvų
  • 4 v. š. aliejaus
  • 1 v. š. garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
  • 2 v. š. obuolių acto
  • 1 v. š. cukraus
  • ką tik maltų pipirų

Kaip gaminti

Silkes išdarinėkite, supjaustykite gabaliukais.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Stiklainyje sluoksniuokite silkę ir svogūnus.

Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą, cukrų, pipirus, užpilkite silkę.

Stiklainį uždarykite ir palaikykite šaldytuve per naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste