Blynai su varške ir bananais primena varškėčius, o juos paruošti – daug paprasčiau

Šie blynai su varške ir bananais yra beveik varškėčiai. Juos gaminau su baltais speltų miltais, o visas saldumas – iš banano. Galėčiau juos įvardinti kaip tinginių varškėčius. Jų skonis galima sakyti kaip tikrų varškėčių. Skirtumas toks, kad jų pagaminimas yra paprastesnis.

 Blynai su varške ir bananais.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Blynai su varške ir bananais.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

2023-06-17 09:27

Šių blynų-varškėčių nereikia atskirai suformuoti ar apvolioti miltuose. Tešla turėtų būti gana tiršta.

Paskutiniu metu eksperimentuodavau gamindama varškėčius, bet vis kas nors nepavykdavo taip, kaip aš noriu. Tad kilo mintis pasigaminti tokius varškės blynelius, kuriuose būtų mažai miltų ir nebūtų jokio pridėtinio cukraus.

Keletas patarimų, kaip gaminti šiuos blynus su varške ir bananais:

Receptas nurodytas vienai porcijai. Visus šlapius ingredientus reikia sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Geriausia naudoti prinokusį bananą, nes blynai bus saldesni. Daugiau jokio saldiklio nenaudojau, nes man saldumo užteko. Mėgstantiems saldžiau galima papildomai pasisaldinti.

Varškę naudojau birią 9 proc. riebumo.

Miltus naudojau šviesius speltų. Naudojant kvietinius miltus, jų reiktų dėti kiek mažiau. Matavimo šaukštą naudojau 15 ml.

Miltų tešloje reikia nepermaišyti, nes blynai gali gautis kaip guminiai.

Tešla turėtų būti tiršta. Kepant ją reikia kabinti su šaukštu, o tešlos likutį nubraukti su pirštu. Šie blynai su varške ir bananais yra skaniausi tik ką iškepti.

Patiekiau su trintomis braškėmis.

Blynai su varške ir bananais

Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 10 min. Kiekis: 7 blynai

Ingredientai:

  • 150 g birios varškės (9 proc. riebumo)
  • 1 kiaušinio, vidutinio dydžio
  • 1/2 vidutinio dydžio banano (geriau naudoti prinokusį)
  • 20 g (4 val. š.) baltų speltų miltų
  • 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
  • lydyto sviesto ar aliejaus kepimui

Gaminimas

Į dubenį suberti varškę, bananą, kiaušinį. Viską sutrinti maisto smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

Suberti miltus, kepimo miltelius. Atsargiai išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti su kaupu po 1 valg. š. tešlos (ji bus tiršta) ir kepti po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.