Sveikesni traškučiai vos iš dviejų ingredientų: trenerė Brigita dalijasi receptu

Dešimt, penkiolika, dvidešimt ar net septyniasdešimt – tiek kilogramų atsikratė lietuvės, kurių įkvėpėja ir mokytoja tapo Ispanijoje gyvenanti Brigita Petrulė. Asmenine trenere dirbanti moteris su tautietėmis dalijasi patarimais ir žiniomis ne tiktai apie sportą ar mitybą, bet ir sveikų patiekalų receptais.

 B. Petrulė dalijasi traškučių receptu.<br> Asmeninis albumas.
 B. Petrulė dalijasi traškučių receptu.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2023, 4:29 PM

Dažniausia problema, dėl kurios į B.Petrulę kreipiasi tautietės, – antsvoris, nutukimas ir noras atsikratyti kilogramų. Brigitos nuomone, didžiausia klaida, kurią daro antsvorio turinčios moterys, – jos ieško lengvo ir greito kelio.

Pirmiausia, pasak jos, būtina įvesti tam tikrą mitybos rutiną ir padidinti fizinį aktyvumą. O pajutus, kaip gerėja savijauta, atsiranda daugiau energijos, moterys labiau pamilsta save ir dar aktyviau stengiasi siekti tikslų.

Mitybos planas, pasak B.Petrulės, nuostabus tuo, kad galima rinktis iš daugybės patiekalų ir maitintis neskaičiuojant kalorijų. Svarbu, kad moterys gautų pakankamai baltymų, angliavandenių ir riebalų, kuo daugiau daržovių ir pakankamai skysčių.

Visoms klientėms ji rekomenduoja kuo daugiau maisto gaminti namuose ir kuo mažiau pirkti ir vartoti perdirbtų produktų. Brigitą galima rasti instagrame @brigita_petrule ir feisbuko paskyroje „Stay Fit with Petrule“.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais trenerė pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – sveikesnių traškučių, kuriuos paruošite vos iš dviejų ingredientų.

Sūrio ir „Pepperoni“ traškučiai

Tai sveikesnė traškučių alternatyva.

Reikės:

  • 150 g tarkuoto sūrio mišinio (naudoju mocarelą su čederiu)
  • 12 griežinėlių „Pepperoni“ dešros (tiek, kiek traškučių gaminsite)

Įkaitiname keptuvę.

Dedame į keptuvę po žiupsnelį sūrio, kaip dėtume kepti lietinius, – sūris lydosi ir kepa, tampa lyg įprasto blynelio dydžio, tuomet ant viršaus dedame po riekelę dešros. Kai sūris apskrunda, apverčiame, pakepiname kitą pusę su mėsa. Išėmę iš keptuvės galite dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų likusius riebalus.

Leidžiame atvėsti ir pasigaminame padažą prie jų.

Į mažą trintuvą dedame 2 v. š. pomidorų pastos, ketvirtadalį raudonos paprikos, pipirų, druskos ir skiltelę česnako, sutriname iki vientisos masės ir skanaujame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.