Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis: produktai paprasti, o rezultatas – nuostabus

Pasitelkus fantaziją iš pačių paprasčiausių produktų galima sukurti genialių ir labai skanių patiekalų. Štai kad ir šis cukinijų užkandis (gali būti ir garnyras, nelygu, kaip ir prie ko patieksite).

 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis.:<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija Galinytė.
 Liucija Galinytė.
Daugiau nuotraukų (4)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

Aug 1, 2023, 1:34 PM

Cukinijų nereikėtų perkepti, kad krašteliai išliktų traškūs. Patikėkite – su petražolių ir česnakų pagardu lengvai traškus cukinijų gabalėlis yra labai gardus derinys.

Tiesa, jeigu mėgstate įmantresnius skonius, papildomai naudokite įvairius prieskonius. Su tokiais paprastais patiekalais galima itin lengvai eksperimentuoti.

Taigi nieko nelaukę keliaukite į daržą ar parduotuvę ieškoti jaunų, mažų, dailių cukinijų ir skanaus visiems!

Keptos cukinijos su česnakais ir petražolėmis

Reikės:

  • 2–3 mažų žalių cukinijų
  • 6 didelių česnakų skiltelių
  • 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus (kepti)

Cukinijas supjaustome storesniais griežinėliais, abi griežinėlių puses apibarstome druska ir vienu sluoksniu sudedame į platų sietelį.

Paliekame 30 min.

Nulupame česnakų skilteles ir sukapojame. Sudedame į vieną indelį su petražolėmis.

Po 30 min. cukinijas sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname. Vieną griežinėlių pusę apibarstome druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant kiek stipresnės nei vidutinė ugnies. Sudedame cukinijų gabalėlius vienu sluoksniu ir kepame nevartydami apie 3–4 min., kol apskrunda, tada apverčiame ir kepame dar 3–4 min.

Po to sudedame ant popierinio rankšluosčio, tada – į lėkštę, kurioje patieksime.

Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame česnaką ir petražoles. Kepame apie 1 min. Česnakų pagardą uždedame ant cukinijų gabalėlių ir patiekiame.

„Lithuanian in the USA“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.