Marinuoti burokėliai: ruoškite dabar – žiemą džiaugsitės kiekvienu stiklainiu

Pagal šį receptą paruošti marinuoti burokėliai bus saldžiarūgščio skonio. Jie tiks ir garnyrui prie kepsnio, ir salotoms ar sriubai ruošti.

 Marinuoti burokėliai.<br> 123rf nuotr.
 Marinuoti burokėliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 2:12 PM

Ruoškite dabar – mėgaukitės žiemą.

Marinuoti burokėliai

Marinatui reikės:

  • 1,5 l vandens
  • 2 v. š. druskos
  • 200 g cukraus
  • 150 ml acto (9 proc.)
  • juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
  • lauro lapelių
  • gvazdikėllių

Kaip gaminti

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Sudėkite į stiklainius.

Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą ir užpilkite ant burokėlių. Palaikykite 10–15 min., nupilkite į puodą, vėl užvirkite marinatą ir dar kartą užpilkite burokėlius.

Sandariai uždarykite, stiklainius apverskite dangteliais žemyn, užklokite ir palikite iki atvės.

Laikykite vėsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.