Krevetės pagal Mažvydos receptą: vos per 10 minučių – nuostabus rezultatas

Krevečių šokis, taip galėčiau pavadinti šį savo patiekalą. Toks spalvotas, šildantis, šiek tiek aštrus ir nepaprastai gardus.

„Food for soul“.
„Food for soul“.
 Krevetės pagal Mažvydos receptą.<br>„Food for soul“.
 Krevetės pagal Mažvydos receptą.<br>„Food for soul“.
 „Food for soul“ tinklaraščio autorė Mažvyda.<br> Asmeninis albumas.
 „Food for soul“ tinklaraščio autorė Mažvyda.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

„Food for soul“

Sep 15, 2023, 11:42 AM

O prancūziško batono mirkymas į nuostabų padažą nuneš į tikrą skonių jūrą.

Be to, kaip aš mėgstu: tai per 10 minučių paruošiamas patiekalas, kuris leis mėgautis minimaliomis laiko sąnaudomis ir maksimaliai geru skoniu.

Reikės:

  • krevečių (žalių, nevirtų) šviežių arba šaldytų,
  • baltojo vyno,
  • kapoto česnako,
  • sviesto, aliejaus,
  • citrinos sulčių,
  • rudojo cukraus,
  • druskos,
  • pipirų,
  • rūkytos paprikos miltelių,
  • aitriųjų paprikų prieskonių,
  • česnako miltelių,
  • mėgstamų žalumynų,
  • česnakinio batono.

Kaip gaminti

Keptuvėje (aš naudoju gilią) išlydome sviestą, pilame šiek tiek aliejaus. Sudedame krevetes, leidžiame minutę kitą apkepti iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros.

Pilame baltą vyną, dedame kapotą česnaką, maišydami dedame šaukštelį rudojo cukraus, likusius prieskonius. Leidžiame pasitroškinti akimirką ir pabaigai sudedame mėgstamus kapotus žalumynus.

Valgant būtina gausiai mirkyti batoną padaže.

Nuostabiai tiks su baltojo vyno taure.

„Food for soul“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.