Traškūs daržovių blyneliai pagal K. Starkienės receptą: ypatingo skonio suteiks firminis padažas

Rugsėjis Lietuvoje vis dar lepina ypač šiltais orais, o Kotryna Starkienė – rudeniškais, tačiau lengvai paruošiamais ir kiekvieno stalą puošiančiais patiekalais iš visų šio sezono gėrybių.

 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
 K. Starkienė pasidalijo daržovių blynelių receptu.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 1:21 PM

Praėjusį šeštadienį žinoma moteris žiūrovus ir vėl pakvietė prie ekranų, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pristatydama net du patiekalus – ypatingus daržovių blynelius ir tikra smaližių svajone tapsiantį pyragą.

„Ruduo – tas laikas, kai net neturintys sodo ar bent vienos lysvės šalia namų, nuolatos yra apdovanojami daržovėmis. Mamos, močiutės, dėdės ir kaimynai – visi siūlo paimti dar vieną cukiniją, kelias morkas ar krepšį slyvų. Tačiau iškyla klausimas: ką tuomet gaminti?! Todėl laidos tema – daržovių gelbėjimas!“ – atskleidė Kotryna.

Žiūrovai kartu su laidos vedėja ne tik nusikėlė į Starkų šeimos daržą, kuriame ieškojo tinkamų ingredientų, bet ir buvo pakviesti kartu kepti traškius daržovių blynelius su firminiu padažu. O saldumynų mėgėjams buvo pristatytas vaisių ir uogų pyragas, pagardintas ledais.

Traškūs daržovių blyneliai su grietinės ir sojų padažu

Blyneliams reikės:

  • nedidelės cukinijos;
  • kelių morkų;
  • saujos svogūnų laiškų;
  • česnako skiltelės;
  • įvairių žalumynų (mėtų, petražolių, bazilikų);
  • kelių šaukštų miltų;
  • šilto vandens;
  • druskos.

Kaip gaminti

Jei jūsų turima cukinija jau yra šiek tiek peraugusi, nulupę odelę išskobkite sėklas (jaunoms, nedidelėms cukinijoms to daryti nereikia ). Tuomet cukiniją sutarkuokite stambesne tarka, o tarkius sudėkite į sietelį. Pabarstykite tarkius druska ir kurį laiką palikite pastovėti, kad ištekėtų kuo daugiau vandens.

Per tą laiką sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sukapokite česnakus bei žoleles. Nuspauskite cukinijų tarkius, visas daržoves sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pridėkite kelis šaukštus miltų.

Daržoves išmaišykite su miltais tol, kol jos taps lipnios. Jei reikia, miltų pridėkite ir daugiau. Tuomet po truputį į masę pildami šiltą vandenį, ją vis pamaišykite, kol daržovės sulips ir masė taps panaši į tirštą tešlą. Galiausiai palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir dėkite šaukštą tešlos. Masę keptuvėje kiek suplokite, kad susiformuotų nedidelis ir plonas blynelis. Apkepus vienai pusei, blynelį apverskite ir apkepkite kitą.

Padažui prie blynų reikės:

  • riebios grietinės;
  • sojų padažo;
  • medaus.

Kaip gaminti

Kol blyneliai keps, pagaminkite padažą. Į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus riebios grietinės, trečdalį šaukštelio medaus ir viską gerai išmaišykite. Į grietinę įpilkite kelis šaukštus sojų padažo ir dar kartą viską išmaišykite.

Blynelius patiekite lėkštėje su nedideliu indeliu padažo – mirkykite blynelį ir skanaukite!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais 12 val. per TV3!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.