Kavinės virėja pamokė, kaip iškepti traškius bulvinius blynus: prireiks 1 paprasto ingrediento

Bulvių patiekalai – tikra lietuviškos virtuvės klasika. Dauguma mūsų negalime atsispirti patiekalams iš bulvių, ypač bulviniams blynams.

 Bulviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
 Bulviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
 Bulviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
 Bulviniai blynai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 1:30 PM

Šis populiarus patiekalas yra paprastai ir greitai paruošiamas, todėl daugelis jį mėgsta darbo dienos vakarienei. Tačiau daugelis sutiks: ne visuomet pavyksta iškepti traškius bulvinius blynus, kuriuos norisi skanauti vėl ir vėl. Kartais bulviniai blynai būna minkšti, prisigėrę riebalų ir nė iš tolo neprimena tų, kuriuos kepdavo močiutės.

Vienoje Telšių kavinėje virėja dirbanti Danutė su portalo lrytas.lt skaitytojais pasidalijo keliomis paslaptimis, kaip iškepti traškius bulvinius blynus.

Pasak jos, blynų traškumas labai priklauso ir nuo bulvių veislės – blynams geriausia rinktis mažiau krakmolingas bulves.

„Kartais užtenka tik vieno papildomo ingrediento, kad blynai būtų traškesni. Kai kurios šeimininkės į bulvių tarkius deda miltų, kitos – krakmolo. Aš siūlau pabandyti į tarkius įmaišyti šaukštą manų. Pamatysite – blynai bus kitokie, bet tikrai traškūs ir gardūs“, – pasakojo moteris.

Nuskutusi ir smulkiai sutarkavusi bulves ji jas sutarkuoja smulkia tarka ir nuspaudžia dalį skysčio. Į tarkius deda druskos ir šaukšta manų kruopų, išmaišo ir palieka pastovėti keletą minučių.

„Galima įtarkuoti ir svogūną – nepamaišys“, – pridūrė virtuvės žinovė.

Kiaušinis – taip pat kiekvienos šeimininkės pasirinkimas. Pasak Danutės, jo tešloje gali ir nebūti.

Dar viena traškių blynų taisyklė – didelė kaitra, tad pirmiausia gerai įkaitinkite keptuvę. Tešlą į keptuvę pilkite plonu sluoksniu – tuomet masė keps ir geriau apskrus, o ne troškinsis.

Taip pat svarbus ir pakankamas riebalų kiekis, o kokius riebalus naudoti – kiekvienos šeimos pasirinkimas: vienos mėgsta aliejų, kitos – lydytą sviestą, dar trečios blynus kepa senoviškai – taukuose.

„Beje, taukuose kepti blynai taip pat būna šiek tiek traškesni“, – pasidalijo Danutė.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.