Moliūgų ir žirnių sriuba su mėsos kukuliais, kurią mėgsta visa šeima

Tai vienintelė moliūgų sriuba, kurią valgo visa šeima. Gal būt dėl to, kad moliūgas joje puikiai pasislepia.

 Moliūgų ir žirnių sriuba su mėsos kukuliais.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Moliūgų ir žirnių sriuba su mėsos kukuliais.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Oct 5, 2023, 4:08 PM

Reikės:

  • moliūgo
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,5 poro
  • 3 bulvių
  • 4 v. š. žirnių
  • druskos
  • pipirų
  • lauro lapų
  • vandens ar sultinio
  • žalumynų – krapų, svogūnų laiškų, petražolių
  • 30 g sviesto

Kukuliams reikės:

  • maltos kiaulienos
  • druskos, pipirų
  • 1 kiaušinio
  • česnako granulių
  • persilado prieskonių

Kaip gaminti

Daržoves nulupame, nuplauname. Svogūną, česnaką ir porą supjaustome smulkiais gabalėliais, moliūgą ir morką sutarkuojame, bulves supjaustome kubeliais.

Pakepiname svieste smulkintas daržoves. Suberiame prieskonius, žirnius. Užpilame vandeniu ir verdame sriubą, kol žirniai suminkštės.

Iš mėsos formuojame nedidelius kukulius. Sudedame į sriubą ir paverdame apie 10 min. Gardiname smulkintais žalumynais.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.