Silkė jogurto ir garstyčių padaže: receptas, kurį verta išbandyti

Silkė sugrįžta vėl į mano virtuvę. Atšalus orams ir rudeniui spėjus įsibėgėti, aš vėl noriu silkės.

 Silkė jogurto ir garstyčių padaže.<br>„Kviečiu į virtuvę“. 
 Silkė jogurto ir garstyčių padaže.<br>„Kviečiu į virtuvę“. 
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2023-10-31 16:20

Silkę su garstyčiomis ruošiau pirmą kartą. Labai patiko ir tiko prie silkės tas salstelėjęs padažas.

Porcijos 4. Užtruksite apie 5–10 min.

Silkė jogurto ir garstyčių padaže

Reikės:

  • 4 silkės filė;
  • 1 šalotinio svogūno;
  • ryšelio svogūnų laiškų.

Padažui:

  • 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
  • 1 v. š. angliškų garstyčių;
  • 1 a. š. medaus (skysto);
  • 2 v. š. graikinio jogurto;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. obuolių acto;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • žiupsnio druskos.

Kaip gaminti

Silkės filė supjaustome juostelėmis, svogūną pasmulkiname. Padažui skirtus produktus sumaišome ir užpilame ant smulkinto svogūno ir silkės gabalėlių.

Pagardiname svogūnų laiškais.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.