Tarkuotų bulvių ir pievagrybių blynai: valgytojai net dūsauja iš malonumo

Šį derinį sumąsčiau tuomet, kai eilinį kartą nusipirkusi pakuotę pievagrybių, srubai panaudojau tik kelis, o likę pradėjo vysti. Kartais fasuoti produktai yra tikras galvaskaudis, kai reikia dvejų grybų, vienos bulvės ar vieno svogūno. Ir jei pastarųjų ne pakuotėje dar galima rasti, tai su pievagrybiais tikrai bėda.

 Tarkuotų bulvių ir pievagrybių blynai.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Tarkuotų bulvių ir pievagrybių blynai.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Nov 21, 2023, 5:29 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 1:02 PM

Na, gal ir ne bėda, jei yra fantazijos ir noro gaminti. Pievagrybius dažniausiai dėdavau ant karštų sumuštinių ar picų, kartais užraugdavau ar marinuodavau, dėdavau į makaronų patiekalus.

O vieną dieną, tarkuodama bulvę didžiablyniui, pabandžiau patarkuoti pievagrybį. Mano nuostabai, jis tarkavosi tiesiog idealiai, tad įmaišiau į bulvių tarkius ir iškepiau pikantiško, įdomaus, netikėto skonio blyną.

Dažniausiai tokį blyną kepu rudens ir žiemos pusryčiams, gaminimas labai paprastas, produktai neįmantrūs, o ragautojai kaskart pavalgę dūsauja iš malonumo. Tikrai gardu.

Tarkuotų bulvių ir pievagrybių blynai

1 porcijai:

  • 1 didesnė bulvė
  • 6–8 pievagrybiai
  • 2 nedideli kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis kmynų (nebūtinai)
  • 3 šaltai rūkytos šoninės juostelės
  • 2 šaukštai grietinės

Bulvę nuskutu ir sutarkuoju stambia (burokine) tarka, tą patį darau su pievagrybiais. Įmušu kiaušinius, beriu druską ir kmynus ir mentele maišau, kol viskas susijungia į vienalytę masę.

Įkaitinu keptuvę, dedu šoninę, čirškinu iki apskrunda ir dedu į nedidelę lėkštę. Į likusius riebalus supilu tarkius, mentele suformuoju vienodo storio blyną ir kepu apie 4–5 minutes, tuomet blyną apverčiu, dengiu dangtį, sumažinu kaitrą ir kepu dar apie 5 minutes.

Tiekiu karštą, tiesiai iš keptuvės, ant viršaus sudedu grietinę ir šoninės juostas.

Iš tarkių masės galima kepti ir mažesnius blynus.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.