Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais: G. Barauskienė pasidalijo receptu

„Obuolių mano namuose visuomet yra“, – tvirtina žinoma maisto fotografė Giedrė Barauskienė. Meilė šiam vaisiui ją ir įkvėpė sukurti kulinarinę knygą „Viskas iš obuolių“ – kad visi galėtų atrasti, jei iki šiol dar to nepadarė, jog obuolius verta prisiminti ne tik gaminant desertus.

 Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais pagal G. Barauskienę.<br> Asmeninis albumas.
 Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais pagal G. Barauskienę.<br> Asmeninis albumas.
 Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais.<br> G. Barauskienės nuotr.
 Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais.<br> G. Barauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-23 13:18

„Mėgstu obuolius, todėl ilgainiui susikaupė visas pluoštas receptų, kur šie vaisiai tinka, – sako autorė. – Juk iš obuolių galima ne tik pyragus kepti. Sužinojau ir nemažai gudrybių, kurios padeda greičiau, skaniau, lengviau tuos patiekalus pagaminti. Gerai prisimenu, kaip močiutė į bulvienę ar barščius įmesdavo keletą skiltelių rūgščių obuolių, kad sriubos skonis būtų geresnis.“

Knyga praktiška ir turiniu, ir forma: „Atkreipkite dėmesį: dėl modernaus įrišimo knygą galima atsiversti, padėti ant stalo, ji neužsiverčia ir receptas puikiai matyti. Nereikia paremti puslapių jokiu stovu ar prispausti po ranka papuolusiu pirmu virtuvės įrankiu, kad būtų patogu žvilgčioti į aprašymą.“

Apetitą žadinančiomis nuotraukomis iliustruotoje knygoje „Viskas iš obuolių“ (išleido BALTO leidybos namai) tilpo 81 receptas: tai ir salotos, užkandėlės, sumuštiniai, čeburekai, mėsos ir žuvies patiekalai ir, be abejo, keksiukai, sausainiai, pyragaičiai, pyragai.

Su lrytas.lt skaitytojais Giedrė pasidalijo silkės su bulvėmis ir keptais obuoliais receptu. Išbandykite!

Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais

3 porcijos

  • 400 g šviežių bulvių
  • druskos
  • 100 ml aliejaus kepti
  • 3 saldžiarūgščiai arba saldūs obuoliai
  • 100 g sviesto
  • 6 Matjes silkių filė
  • 1 sauja smulkintų krapų ir čiobrelių mišinio

Pagardui

  • 3 šaukštai natūralaus jogurto
  • 1–2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
  • ¼ šaukštelio druskos

Bulves gerai nuplaukite (jei jos ne šviežios, nulupkite) ir sudėkite į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Virkite 20 min. Tada nusunkite, apliekite aliejumi, pabarstykite puse prieskoninių žolelių ir suberkite į kepimo skardą. Kepkite 200 laipnių orkaitėje maždaug 25 min. arba kol ims skrusti.

Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame pakepinkite obuolių skilteles, kiekvieną pusę – po 3–5 min.

Pagardui visus ingredientus išmaišykite dubenėlyje. Iškeptas bulves ir pakepintas obuolių skilteles patiekite su silkių filė (jas galima supjaustyti), viską apliekite sviestu, kuriame kepinote obuolius. Patiekalą pagardinkite likusiomis prieskoninėmis žolelėmis ir ragaukite su jogurto bei garstyčių pagardu.

Patarimas: patiekalui ruošti tinka ir kitokia silkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste