Išsikepkite morkų vyniotinį su varškės kremu pagal Tatjanos receptą – nesigailėsite

Bene populiariausios Radviliškio arbatinės kepyklėlės savininkė Tatjana Raižienė sako, kad klientai dažniausiai nenori įvairių įmantrybių, tad viską kartu su komanda gamina kaip sau, kaip namuose.

 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 T. Raižienė dalijasi radviliškiečių pamėgto morkų vyniotinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-26 16:42

Tatjana pagal išsilavinimą yra technikė-statybininkė, tačiau jos svajonė kada nors turėti kavinukę neliko tik svajone – jau gerą dešimtmetį ji kepa įvairius desertus.

Dabar kepyklėlėje pyragų kasdien iškepama per 7 kilogramus, o šio rudens hitai yra varškės keksas, obuolių pyragas bei morkų vyniotinis.

Tad Tatjana siūlo morkų vyniotinį pasigaminti ir namuose.

Morkų vyniotinis su varškės kremu

Biskvitui reikės:

  • 1,6 kg smulkiai sutarkuotų morkų
  • 400 g cukraus
  • 480 g miltų
  • 16 vnt. kiaušinių
  • 400 g aliejaus
  • 4 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 4 a. š. kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 500 g grietinėlės (33 proc. riebumo)
  • 400 g pertrintos varškės
  • 100 g cukraus

Kaip gaminti

Biskvitui kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Likusius produktus sudėkite į didelį indą ir plaktuvu gerai išplakite iki vientisos masės.

Išplaktus kiaušinių baltymus mentele nedideliais kiekiais įmaišykite į paruoštą masę. Dar kartą lengvai permaišykite, kad tešla gautųsi vientisa.

Tešlą supilkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Masės storis turėtų būti apie 1–2 cm. Kepkite 10 minučių iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Iškepus biskvitą atvėsinkite.

Tuo metu pasiruoškite kremą. Visus kremui skirtus produktus išplakite plaktuvu. Atvėsusį biskvitą aptepkite kremu ir susukite į vyniotinį. Jį galima įsukti į maistinę plėvelę ir porai valandų įdėti į šaldytuvą.

Skanaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.