Žinokite subproduktai tampa mano slapta meile, jei ne – tai bent jau slaptu susižavėjimu tai tikrai.
Jis tikrai toks geras ir jeigu atvirai – man daug skanesnis už kepenėlių paštetą. Švelnesnio skonio, kremiškas ir glotnus (žinoma čia padėjo ir pašteto pertrynimas per sietelį).
Porcijos 4.
Užtruksite apie 30 min.
Plaučių paštetas
Reikės:
- 300 g virtų plaučių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 v. š. sviesto, kepimui;
- šlakelio brendžio;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų maltų pipirų;
- keli lapeliai šalavijo (puikiai tinka ir džiovintas, ir šviežias);
- 3 sūdytų ančiuvių filės;
- 100 g sviesto paštetui;
- 50 g lydyto sviesto pašteto viršuje.
Kaip gaminti
Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto ir jame pakepiname svogūną, kol šis suminkštės. Sudedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Supilame brendį, dedame šalavijo lapelius. Padidiname kaitrą ir kepame maišydami dar kelias minutes.
Į maisto smulkintuvą sudedame pasmulkintus virtus plaučius, kepintus svogūnus, ančiuvius, ištirpintą sviestą (100 g). Smulkiname kol masė taps vientisa. Pagardiname druska, pipirais. Viską gerai išmaišome.
Jei norite, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertrinkite jį per smulkų sietelį.
Sudedame paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestu ir atvėsiname. Laikome šaldytuve.
Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galite papuošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais ar gėlių žiedais.
Skanaus!