Vietoje įprastų blynų: blyneliai su silke

Blynai gali būti ne tik saldūs. Ar esate kepę blynus su silke?

Blyneliai su silke.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Blyneliai su silke.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2023-12-29 09:26

Aš buvau valgiusi blynus su silke, kai studijavau ir gyvenau pas tetą. Bet pati tokius blynus kepiau pirmą kartą, tikrai įdomus skonis.

Tiesa, jeigu jūsų silkė sūri, prieš tai ją šiek tiek numirkykite.

Porcijos 2.

Užtruksite apie 15 minučių.

Blyneliai su silke

Reikės:

  • 2 silkės filė gabalėliai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 300 ml alaus;
  • 1 a. š. persilado prieskonių;
  • 0,5 a. š. kario;
  • 5 v. š. miltų;
  • šlakelis aliejaus, kepimui.

Kaip gaminti

Silkę galima šiek tiek numirkyti. Po to supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiaušinius išplakame su alumi, įmaišome prieskonius, miltus, silkės gabalėlius. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Pabarstome smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.