Barščiai su jautienos kukuliais: ryški spalva ir nepakartojamas skonis

Kaune gimęs Algirdas Matačiūnas (43 m.) nuo vaikystės domėjosi virtuve. Bet meilė virtuvei ir aistra gaminti subrendo pamažu. Iš pradžių Lietuvoje vyras studijavo duonos ir konditerijos gaminių technologiją, dirbo „Gardėsyje“ ir kitose įmonėse.

Kaune gimęs Algirdas Matačiūnas (43 m.) nuo vaikystės domėjosi virtuve. Bet meilė virtuvei ir aistra gaminti subrendo pamažu.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kaune gimęs Algirdas Matačiūnas (43 m.) nuo vaikystės domėjosi virtuve. Bet meilė virtuvei ir aistra gaminti subrendo pamažu.<br>Lrytas.lt koliažas.
Barščiai su jautienos kukuliais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Barščiai su jautienos kukuliais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 1:35 PM

Laimės ieškoti išvykęs į užsienį kaunietis ėmėsi įvairių darbų. Jam yra tekę dirbti Jungtinės Karalystės karališkajai šeimai priklausančioje Karališkojoje inžinerijos akademijoje ir Tarptautinėje jūrininkystės organizacijoje.

„Čia gavau daug patirties, bet ilgiau likti negalėjau, nes nebūna laisvų vietų. Yra pagrindiniai karališkosios šeimos šefai, kurie tau duoda daug pamokų, bet man atrodo, kad tie šefai tose virtuvėse ir miršta, patys iš ten neišeina dėl gerų darbo sąlygų“, – tikino A.Matačiūnas.

Skanaus!

Barščiai su jautienos kukuliais

Reikės:

  • 400 g maltos jautienos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 didelės morkos;
  • 50 g saliero gumbo;
  • 2 didelių bulvių;
  • 500 g obuolių sultyse marinuotų tarkuotų burokėlių;
  • 2 litrų vandens;
  • druskos, maltų pipirų pagal skonį;
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti:

Iš maltos jautienos suformuokite kukulius, įpilkite aliejaus į keptuvę ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kad apskrustų.

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnako skilteles, morką, saliero gumbą ir apkepkite sriubos puode. Sudėkite jautienos kukulius.

Įpilkite vandens, sudėkite stambiai pjaustytas bulves, užvirkite. Po 30 min. sudėkite į puodą tarkuotus burokėlius, palaukite, kol užvirs, ir išjunkite viryklę. Tokiu būdu burokėliai nepraras spalvos.

Pagardinkite sriubą druska ir maltais pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.