3–4 porcijos.
Skanaus!
Karštos kiprietiško sūrio salotos
Reikės:
- 200 g konservuotų avinžirnių;
- 1/2 raudonosios paprikos;
- 1 baltas svogūnas;
- 10 pievagrybių;
- 5 vyšniniai pomidorai;
- 1/2 brokolių;
- 200 g kiprietiško sūrio/halloumi;
- 1 žalia morka;
- 5 ridikėliai;
- 1/2 laimo sulčių;
- 1 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- prieskoniai.
Gaminimo eiga:
Avinžirnius nusunkiame, sumaišome su smulkiai pjaustyta paprika. Paprieskoniuojame. Griežinėliais supjaustome svogūną, pomidorus pjauname per pusę. Viską dedame į kepimo indą. Aš naudoju didesnį indą ir viską kepu viename tik atskiromis dalimis.
Kitame kepimo inde sumaišau: smulkiau pjaustytą brokolį ir šiek tiek stambiau pjaustytus pievagrybius. Pabarstau prieskoniais ir apšlakstau alyvuogių aliejumi.
Kepu orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje su vėjelio funkcija vis pamaišant apie 30 min.
Per tą laiką supjaustau ridikėlius ir sutarkuoju morką. Atskirai kubeliais supjaustau kiprietišką sūrį ir dedu į orkaitę prie daržovių. Dar kepame apie 10 min. ir viską išjungiame. Leidžiame šiek tiek pravėsti. Visus produktus sumaišome ir apšlakstome laimo sultimis. Tiekiame dar šiltas.