Šildanti pomidorų sriuba, kurią sugebės pagaminti net virtuvės naujokai

Pomidorų sriuba, kurią išvirs ir visiškas virtuvės naujokas.

Pomidorų sriuba.<br>„Sveikazauras“.
Pomidorų sriuba.<br>„Sveikazauras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sveikazauras“

Jan 16, 2024, 8:55 AM

Imame didelį indą su dangčiu tinkantį kepti orkaitėje.

Aš naudoju seną savo vyro puodą, kuris gal jau ir nelabai išvaizdus, bet darbą atlieka puikiai.

4–6 porcijos.

Pomidorų sriuba

Paeiliui į puodą dedame:

  • 2 kg į 4–6 dalis pjaustytus pomidorus;
  • 1 didelę raudonąją papriką, pjaustytą didesniais gabaliukais;
  • šviežio baziliko pagal skonį (aš naudoju 3–4 šakeles);
  • 4–5 skiltelės česnako;
  • 1 didesnis svogūnas pjaustytas į 4 dalis;
  • 200 g čederio sūrio, pjaustyto į 4–5 dalis;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • vandens (kad apsemtų produktus mažiau negu puse).

Kaip gaminti:

Viską uždengiame ir dedame į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje vienai valandai.

Leidžiame šiek tiek pravėsti ir sutriname maisto trintuve. Aš naudoju rankinę.

Skanaus!

„Sveikazauras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.