Varškėčiai kitaip – nereiks stovėti prie viryklės

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai...

Varškėčiai.<br>„Samčio užrašai“.
Varškėčiai.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Jan 20, 2024, 9:35 AM

Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę.

Mano maisto kritikas įvertino puikiai.

Šis receptas turėtų patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės. Varškėčiai kepami orkaitėje.

Varškėčiai

Reikės:

  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 300 g miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • džiuvėsėlių apvoliojimui.

Kaip gaminti:

Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome masę.

Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.

Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Valgome su grietine arba uogiene.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.