Salotos – puikus likučių panaudojimo būdas

Prisipažįstu, jog retai berašau ir pati dėl to jaučiuosi keistai. Bet taip jau nutiko, kad iš namų virtuvės išsikrausčiau į darbo virtuvę ir dabar namie mažai ką gaminu naujo.

Salotos.<br>„Samčio užrašai“.
Salotos.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Jan 22, 2024, 9:32 AM

Tik laiko patikrinti ir greitai padaromi patiekalai.

Didysis mano gaminimas namuose būna savaitgaliais, tada jau bandau kažką naujo.

O dabar dalinuosi salotų receptu, kuris yra puikus likučių panaudojimo būdas.

Salotos iš likučių

Reikės:

  • 300 g virtų pupelių (tinka bet kokios, net ir konservuotos);
  • 2 skardinės tuno;
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas;
  • kelios šakelės petražolių (aš naudojau plokščialapes);
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • druskos ir pipirų pagal poreikį.

Kaip gaminti:

Į dubenį dedame virtas pupeles (jei naudosite konservuotas tada nupilkite skystį ir nuplaukite), tuną, smulkintą svogūną. Beriame smulkintus žalumynus, druską ir pipirus.

Aliejų sumaišome su citrinos sultimis. Pilame į dubenį su pupelėmis ir gerai išmaišome.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.